„RockSchool на колела“ пристига в Ловеч

Мобилното музикално училище, “RockSchool на колела” пристига в Ловеч на 17 юни 2023 г.

RockSchool е най-голямата музикална академия за присъствени и онлайн музикални уроци по китара, барабани, пеене, бас, пиано, цигулка и други инструменти. Академията предоставя добри условия на всеки, който посещава уроци, в една професионална и приятелска среда.

Чрез този проект искаме да дадем различни музикални инструменти в ръцете на деца и младежи, за да могат те сами да изпитат удоволствието и наслада от свиренето“, обясняват организаторите.

За трета поредна година RockSchool посещава различни градове със специално оборудван бус и дава безплатни музикални уроци на различни инструменти. Позиционира се на публични пространства и правят това, което могат най-добре – палят любов към музиката и да развиват личностни качества чрез музикално образование. Следващата спирка за екипът ще бъде град Ловеч на 17 юни от 10:00 до 14:00 часа в Градската градина.

По време на събитието всеки може да се докосне до китара, пиано, цигулка и ударни инструменти. Те са напълно безплатни за всеки и ще представляват кратки сесии, в които всеки се запознава с основите на свирене на съответния инструмент.

Проектът се осъществява с помощта на социално отговорната инициатива “Ти и Лидл за по-добър живот“, в партньорство с Фондация “Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.

RockSchool e част от Фондация “Музика за България“, която има мисия да развива музикалното образование и култура в България и предоставя иновативни възможности за развитие за всички, които искат да израснат в сферата на музиката.

Източник: bta.bg