„Ти и Lidl за нашето утре“ с отличие „Златна ябълка“

Националната мрежа за децата отличи Лидл България с престижната награда „Златна ябълка“ в категорията „Корпоративно партньорство за децата – финансов принос“ по време на своята годишна церемония. Смарт ритейлърът беше номиниран от Фондация „Работилница за граждански инициативи“.

Тази година наградите „Златна ябълка“ бяха посветени на каузата „Образование за всяко дете“, като за първи път в тях беше обособена специална категория за корпоративното партньорство и неговия принос. Наградата на Lidl е признание за усилията на компанията, свързани с подобряване живота на децата в България чрез финансови дарения.

„Отличието е много ценно за нас, защото корпоративните ни усилия с цел подобряване живота на децата са видими и разпознати. Във всичките си действия – в оперативния ни бизнес, където предлагаме качествени продукти на достъпни цени, в социално отговорните ни инициативи и в работодателските ни програми, сме водени от стремежа да допринесем за едно по-добро утре за всички деца“, каза Ема Кичева, ръководител „Корпоративни комуникации“ в Лидл България.

Номинацията за Lidl беше за най-значимата социално отговорна инициатива на компанията  „Ти и Lidl за нашето утре“. В нейното шесто издание смарт ритейлърът насочи усилията си към грижата за децата със специални образователни потребности и децата от уязвими групи и общности.

В подкрепа на детското здраве е и най-новото партньорство на Lidl с фондация „Капачки за бъдеще“, в рамките на което потребителите, които върнат за рециклиране пластмасови бутилки и кенове в магазините на веригата, имат възможност да дарят сумата в подкрепа на различни каузи. Каузите са свързани с оборудване на родилни отделения, реновиране на детски отделения, обучения на деца на първа долекарска помощ и реакция при злополуки, бедствия и аварии и др.

От 2021 година Lidl e и първата търговска верига у нас, сертифицирана като компания-приятел на детето като признание за ангажираността и политиките на компанията в подкрепа на благосъстоянието на децата.

Тази година за наградите „Златна ябълка“ бяха номинирани над 50 личности, организации и институции в общо девет категории, а близо 5000 души участваха в онлайн гласуването, което показва големия обществен интерес и подкрепа за инициативата​.