Над 300 деца и младежи от седем български града се включиха в безплатни музикални работилници

През изминалото лято, преподаватели от Rockschool.bg организираха безплатни музикални работилници в седем български града – Ловеч, Мездра, Враца, Самоков, Ботевград, Монтана и Видин. Благодарение на работилниците, над 300 деца и младежи успяха да се запознаят със света на музиката.

Инициативата е на Фондация „Музика за България“ по проект “RockSchool на колела”. Преподавателите използваха специално оборудван бус, позициониран на обществени места. Всеки желаещ можеше да се докосне до над 10 различни вида музикални инструменти, като най-голям интерес предизвикаха уроците по китара, пиано, цигулка и бас.

Целта на мобилното музикално училище бе да вдъхнови младите хора, като изпитат насладата от музиката, която тя носи, и да им предостави възможност за музикално обучение в градовете, където местните младежи често живеят в културна изолация.

Проектът се осъществи, благодарение на финансиране в петото издание на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България – “Ти и Лидл за по-добър жовот“, в партньорство с Фондация “Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.

В момента се провежда конкурс за проектни предложения в трансформираната инициатива „Ти и Lidl за нашето утре“. Конкурсът е отворен до 28-ми октомври, включително. Ако имате идея, която ще допринесе за по-добрия живот на Вашата местна общност, може да кандидатствате чрез онлайн формуляра, качен на платформата tilidl.bg.

Източник: frgi.bg